Avstrijski RIH razmišlja o nakupu Heliosa

Predvidoma te dni bi lahko padla odločitev, ali bo v boj za domžalski Helios vstopil tudi avstrijski Ring International Holding.

Objavljeno
25. september 2012 17.59
Posodobljeno
25. september 2012 18.00
HELIOS
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
V jutrišnjem Delu objavljamo pogovor z Ralph Martensom, predsednikom NS avstrijskega Ring International Holding (RIH), ki velja za potencialnega ponudnika za nakup domžalskega Heliosa.

Slovenski javnosti bolj ali manj neznani holding RIH ima dve proizvodni veji, prva so industrijski premazi, druga pa pisarniški izdelki, kot so sponke za fascikle, registratorji, mehanizmi itn. Kot skupina RIH zaposluje približno 1400 ljudi v 47 državah, na 12 proizvodnih lokacijah na Češkem, v Nemčiji, Italiji in v Avstriji. Leta 2008 je postal stoodstotni lastnik Niko Železniki.

»Za potencialnega kupca Helios ni zanimiv le zaradi premazov, temveč že zaradi geografske razpršenosti svojega poslovanja. Helios je zelo močan igralec v nekdanji vzhodni Evropi, zlasti v Rusiji, Ukrajini, Bolgariji, Romuniji in bi nam odprl nova vrata in nove trge,« je v pogovoru za Delo poudaril Ralph Martens.

RIH danes s prodajalci Heliosa še ni podpisal dogovora o nerazkrivanju podatkov, »ko bomo dogovor podpisali, bomo o tem obvestili tudi javnost,« je v pogovoru za Delo poudaril Martens, s katerim smo se pogovarjali na nedavni konferenci FDI Summit.

Domžalski Helios ima približno 2.500 zaposlenimi v več kot 30. podjetjih v 16. državah. Med potencialnimi interesenti za Helios se omenja tudi Heliosov partner, ameriška družba PPG.

...

Ali menite, da je Slovenija privlačna za tuje investitorje? Bodo k temu pripomogle tudi vladne reforme?