Belinka Belles posodila milijone agenciji Boruta Šukljeta

Nekdanji notranji minister in slovenski veleposlanik v Beogradu posla ne komentira.

Objavljeno
17. september 2013 12.14
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Ljubljana - Heliosova hčerinska družba Belinka Belles je lani agenciji za strateške študije posodila skoraj 22 milijonov evrov, poroča Dnevnik. Nekdanji notranji minister Šuklje posla ne komentira.

Belinka Belles je lani agenciji za strateške študije v lasti Boruta Šukljeta odobrila za skoraj 22 milijonov evrov posojil. Ta sredstva je domnevno, kot piše Dnevnik, prelil v insolventno beograjsko nepremičninsko družbo Propria.

Nekdanji generelni sekretar vlade, notranji minister in diplomat Šuklje je posojilo dobil po obrestni meri 6,5 odstotka. Višina posojila presega  za več kot 20 odstotkov celotni kapital Belinke Belles oziroma je za 7 milijonov evrov višja od lanskoletnih prihodkov družbe.

Šuklje posla ni želel komentirati zaradi pogodbenih zavez. Tako ni odgovoril, zakaj se je zadolžil prav pri Heliosovi hčerinski družbi in kako je posojilo porabil.

Za Dnevnik pa je pojasnil, da je agencija v zasebni lasti in se kot taka »o vsebini konkretnih pravnih poslov ne bo javno izjavljala ali razkrivala njihove vsebine.«