Bisnode Južni trgi prevzema Boniteno hišo i

V pogodbi o prevzemu sta zajeti še hrvaška družba Bonline in srbska Rating. Vse tri so lani ustvarile 1,2 milijona evrov prihodkov.

Objavljeno
30. november 2015 10.40
suhadolnik anselmi
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Bisnode Južni trgi, ki je del poslovno-bonitetne skupine Bisnode, navzoče v 17 državah, je podpisal pogodbo o prevzemu slovenske Bonitetne hiše i, hrvaške družbe Bonline in srbske Rating. Pogodba bo začela veljati januarja prihodnje leto.

Družbe Bonitetna hiša i, Boline in Rating pokrivajo območje Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Makedonije, Črne gore, Kosova in Albanije. Vsa tri podjetja so lani ob skupaj 17 zaposlenimi ustvarila 1,232 milijona evrov prihodkov, imela 295.000 evrov dobička pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo (EBITDA), EBITDA marža pa je znašala 24 odstotkov.

Integracija podjetij v Bisnode skupino bo potekala skozi leto 2016. V Bisnode si pri tem obetajo dodatno rast poslovanja, povečanje tržnih deležev na trgih, kjer so sicer že prisotni, ter dodatne vire podatkov.

Generalna direktorica Bisnode Južni trgi Maria Anselmi je povedala, da je Bisnode Južni trgi z oktobrom postal strateški partner bonitetne hiše DunBradstreet. Nakup podjetij, ki že ponujajo rešitve DB, je zato po njenih besedah naslednja logična poteza. »Našim uporabnikom bomo tako lahko že januarja 2016, pol leta pred prvotnimi načrti, ponudili rešitve DB,« je pojasnila.

Bonitetna hiša I, ki je na slovenskem trgu prisotna že od leta 1990, je bila predhodno več let nosilka prodajne franšize DB. Sprva le v Sloveniji, kasneje pa prek družb Bonline in Rating tudi na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, Črni gori, na Kosovu, v Makedoniji in Albaniji.