Bo Rado Antolovič prišel v Luko kot nadzornik?

Med resnimi kandidati za nadzornike Luke: Rado Antolovič, Elen Twrdy in Alenka Žnidaršič Kranjc.

Objavljeno
02. oktober 2013 21.42
vvo luka koper
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Rado Antolovič, nesojeni lanski predsednik uprave Luke Koper, naj bi po poročanju Požarreporta bil kandidat za nadzornika Luke Koper. Informacije pri njem nismo mogli preveriti. Je pa Gašpar Gašpar Mišič včeraj potrdil, da je v pogovoru z njim izrazil pripravljenost na takšno funkcijo. »V takem imenovanju ne vidim nobenih zadržkov. Bil bi vesel, če pride v nadzorni svet kdo od strokovnjakov, ki nima nobene zveze z obstoječo slovensko politiko in je v svetu priznan strokovnjak. Od takih se lahko samo učimo in imamo koristi. Z njim sem se sestal nedavno in se bom v kratkem spet,« nam je zaupal Mišič.

Proti Radu Antoloviču kot nadzorniki nimajo pomislekov niti nekateri zaposleni, ki pa se sprašujejo, kako bi Antolovič opravljal nadzorniško funkcijo, če je zaposlen v Dubaju in je tam član uprave izjemno velikega terminalista DP World. Bi potoval iz Dubaja v Koper na seje, ali pa bi sodeloavl le dopisno?

Drugi dve verjetni kandidatki nadzornici tudi nista kar tako: prva je Elen Twrdy, dekanja Fakultete za pomorstvo, durga pa Alenka Žnidaršič Kranjc, doktorica ekonomije in predsednica uprave zavarovalnice Skupina Prva.

Zdaj še ni jasno, kdo naj bi bili še preostali trije oziroma dva. V primeru, da se vodstvo Soda uspe dogovoriti za kompromis z Borisom Popovičem, potem je Kuntarič pripravljen na kompromis, saj se mu zdi logično, da ima lokalna skupnost določen vpliv, kot nam je dejal pred dnevi. Nikakor pa se mu ne zdi primerno, da imajo zaposleni glavno besedo v družbi, ki je v večinski lasti države. Te dni potekajo zadnja posvetovanja in razprave o kadrovskih rešitvah za nadzorni svet. Po neuradnih informacijah naj bi se o tem dogovarjala celo Tomaž Kuntarič in Boris Popovič, vendar tega verjetno ne bosta želela potrditi.