Bobinac namesto Voljča v Trilateralno komisijo

Franjo Bobinac si prizadeva, da bi evropsko regionalno srečanje Trilateralne komisije prihodnje leto potekalo v Sloveniji.

Objavljeno
26. april 2017 17.06
N. G.
N. G.
Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je postal član Trilateralne komisije. Na tem mestu je nasledil Marka Voljča, nekdanjega predsednika NLB in člana uprave banke KBC, danes pa predsednika nadzornega sveta Gorenja.

Bobinac si prizadeva, da bi evropsko regionalno srečanje Trilateralne komisije prihodnje leto potekalo v Sloveniji. Pogajanja in usklajevanja še trajajo, a ima Slovenija velike možnosti, da jeseni 2018 postane gostiteljica evropskega dela Trilateralne komisije, ki jo vodi Jean-Claude Trichet, bivši predsednik Evropske centralne banke, so sporočili z velenjske družbe.

Trilateralna komisija, ustanovljena leta 1973 na pobudo Davida Rockefellerja, združuje gospodarstvenike, politike in akademike na svetovni ravni z namenom spodbujanja dobrih odnosov in krepitve sodelovanja med različnimi sferami družbe. Člani se sestajajo na globalnih plenarnih srečanjih in regijski ravni. Ena glavnih idej Trilateralne komisije je tudi medgeneracijsko sodelovanje, zato je komisija oblikovala skupino David Rockefeller Fellows, katere člani so mladi do 35. leta. Predstavnik iz Slovenije bo v omenjeni komisiji v prihodnjih treh letih Mark Boris Andrijanič, zaposlen v podjetju Uber, ki bo nasledil Žigo Vavpotiča, predsednika upravnega odbora družbe Outfit7, so še sporočili iz Gorenja.