Boštjan Škufca Zaveršek novi član uprave Simobila

Dosedanji direktor prodaje v Simobilu bo kot član uprave skrbel za finance podjetja.

Objavljeno
08. oktober 2012 18.57
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Ljubljana - Slovenski mobilni operater Simobil je imenoval Boštjana Škufco Zaverška, dosedanjega direktorja prodaje, za novega člana Simobilove uprave. Nasledil bo Milana Zaletela, ki odhaja v bolgarski Mobiltel.

Novo funkcijo − Škufca Zaveršek bo odgovoren za finance − bo prevzel 15. oktobra, so sporočili iz Simobila.

Škufca Zaveršek je z delom na Smobilu začel že kot študent in se v pojdetju po končanem študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani tudi zaposlil, in sicer v računovodskem oddelku kot specialist za osnovna sredstva. Kariero je nadaljeval v oddelku kontrolinga, pozneje pa je opravljal še delo notranjega revizorja. Leta 2004 je postal vodja oddelka za izterjavo in preprečevanje zlorab. Ob delu je končal magistrski študij na Ekonomsko‑poslovni fakulteti v Mariboru, smer Poslovne finance in bančništvo. Dve leti je bil direktor sektorja financ. Od februarja 2010 je Boštjan Škufca Zaveršek vodil sektor prodaje.

Boštjan Škufca Zaveršek je ob imenovanju poudaril, da ključni izziv za finančnika v telekomunikacijskem podjetju že nekaj časa ni več le odlična finančna kondicija podjetja, ampak mora finančnik spremljati tudi hitro spreminjajoče se razmere na področju zakonodaje in regulative, saj te pomembno vplivajo na finančno poslovanje. »Slediti mora hitremu razvoju dejavnosti in iskati nove priložnosti za dolgoročne prihodke. Ob tem pa mora skrbeti še za stroškovno učinkovitost podjetja in vrednost na zaposlenega, « je povedal Škufca Zaveršek.

Od 15. oktobra bodo upravo družbe Simobila tako sestavljali Dejan Turk, predsednik uprave, Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave za finance, in Ulrich Rokita, član uprave za tehniko.