Čehi objavili prevzemno ponudbo za Palomo

Novi večinski lastniki, ki imajo v lasti 57 odstotkov Palome, ponujajo 4,01 evra za delnico. Ponudba se izteče 27. februarja.

Objavljeno
26. januar 2017 13.55
tre-Paloma
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Sladki Vrh − Novi večinski lastniki Palome, ki imajo v lasti 57 odstotkov družbe, so danes objavili prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic družbe. Ponudba se nanaša na 3.395.834 delnic, katerih imetnika še nista češki finančni sklad Eco Investment in njegova slovaška hči Eco Invest. Za delnico ponujata 4,01 evra, ponudba pa se izteče 27. februarja.

Po zaključku 18,2-milijonske dokapitalizacije Palome ima Eco Investment 57 odstotkov delnic podjetja. Prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic oziroma 43-odstotni delež.

Eco Investment je v postopku dokapitalizacije za delnico odštel 4,01 evra, prav toliko zdaj za delnico ponuja v okviru prevzemne ponudbe. Prevzemnika ne določata praga uspešnosti in najmanjšega deleža vseh delnic, ki bi jih morala pridobiti na podlagi prevzemne ponudbe, da bi se ta štela za uspešno.

V okviru prevzemne ponudbe naj bi svoje delnice prodal tudi Slovenski državni holding, ki je bil do izvedbe dokapitalizacije 71-odstotni lastnik podjetja.

Novi lastniki nameravajo v prihodnjih letih v Palomo, ki naj bi postala regijski razvojni center, vložiti okoli 70 milijonov evrov, število zaposlenih pa s sedanjih 700 povečati na 900.