Cvetana Rijavec ne bo prodala delnic Ljubljanskih mlekarn

Predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn Cvetana Rijavec ima v lasti 2550 delnic in prevzemne ponudbe ne namerava sprejeti.

Objavljeno
28. september 2012 13.18
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn Cvetana Rijavec ne bo sprejela ponudbe za prevzem družbe, ki so jo prejšnji teden objavile zadruge. V primeru, da bodo prevzemniki uresničili v prevzemnem prospektu navedene navedbe, pa v Ljubljanskih mlekarnah ocenjujejo, da prevzem ne bo vplival na zaposlovanje ali kraj opravljanja poslov, piše STA.

Glede strateških načrtov prevzemnikov v Ljubljanskih mlekarnah ne morejo dati ocene, saj jih prospekt za odkup delnic družbe ne vsebuje, je zapisano v danes objavljenem mnenju poslovodstva Ljubljanskih mlekarn o prevzemni ponudbi. Med prevzemnikom in vodstvom Ljubljanskih mlekarn sicer ni dogovora glede prevzemne ponudbe ali uresničevanja glasovalnih pravic iz vrednostnih papirjev, ki jih že ima v lasti prevzemnik.

Cvetana Rijavec je edina članica poslovodstva Ljubljanskih mlekarn. V lasti ima 2550 delnic in prevzemne ponudbe ne namerava sprejeti.

Ponudbo za prevzem Ljubljanskih mlekarn je 19. septembra objavila družba Mlekodel v svojem imenu ter v imenu Deželne banke Slovenije in zadrug. Za delnico ponujajo 6,50 evra, ponudba pa velja do 19. oktobra.