Danes javni razpis za šefa Kada

Bachtiarju Djalilu se konec leta izteče mandat.

Objavljeno
18. september 2014 19.45
Slovenija, Ljubljana, 16.Avgust2012, Portret Bachtiar Djalil, predsednik uprave Kapitalske družbe. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Maja Grgič, gospodarstvo
Maja Grgič, gospodarstvo
Ljubljana − Potem ko je nadzorni svet Kapitalske družbe (Kad) konec avgusta obravnaval razpis za imenovanje predsednika uprave družbe, naj bi po naših neuradnih informacijah Kad danes razpis tudi objavil. Nadzorniki, ki jim predseduje Samo Lozej, so se za objavo razpisa odločili, ker se dosedanjemu predsedniku uprave Bachtiarju Djalilu konec tega leta izteče mandat.

Tokratni izbor predsednika uprave Kada bo potekal po novih pravilih, ki jih je postavil zakon o Slovenskem državnem holdingu. Ta med drugim predvidevajo, da morajo imeti kandidati deset let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih, da proti njim ni vložena pravnomočna obtožnica oziroma da niso bili obtoženi zaradi kaznivega dejanja in da v zadnjih šestih mesecih niso opravljali funkcije v politični stranki, na katero so bili voljeni.

Dosedanji predsednik uprave Bachtiar Djalil je za Delo potrdil, da se predvidoma namerava prijaviti na razpis. Uprava Kada je trenutno dvočlanska, Poleg Djalila v njej sedi še Anja Strojin Štampar, ki ji je nadzorni svet nov mandat podelil junija letos.