Danes predvidoma o Telekomu Srbije

Če ne bodo cena, socialni in naložbeni plan sprejemljivi, sledi plan B.

Objavljeno
30. november 2015 13.03
jsu/telekom
A. S.
A. S.

Ljubljana − Če nobena od šestih ponudb za Telekom Srbije, med njimi je tudi skupna ponudba sklada Apollo in Telekoma Slovenije, ob ceni ne bo ponudila tudi sprejemljivega socialnega programa in primernega naložbenega plana, potem družbe ne bodo privatizirali, v Beogradu že pripravljajo plan B.

Pred današnjim odpiranjem ponudb je srbski Blic tako poročal, da se v kabinetu predsednika vlade Aleksandra Vučića menda pripravljajo tudi na morebitno prestrukturiranje, del katerega naj bi bilo tudi zmanjševanje števila zaposlenih s sedanjih 13.000. V srbskem telekomu naj bi bilo vsaj tri desetine preveč zaposlenih.

Navedbe Blica je posredno potrdil srbski gospodarski minister Željko Sertić, ki je ponovil, da če ne bo sprejemljive ponudbe, se bo začel proces resnega prestrukturiranja, katerega del bo tudi krčenje števila zaposlenih. Vendar, napoveduje Sertić, kaže počakati na odpiranje ponudb.

V Srbiji pričakujejo ponudbe, ki za skoraj 80-odstotni delež (skupaj z lastnimi delnicami) ne bi smele biti nižje od milijarde evrov in pol.