DARS toži Duhovnikovo

Po poročanju Požareporta piše, da je Dars zoper nekdanjo predsednico uprave vložil šest tožb

Objavljeno
10. oktober 2012 16.14
Posodobljeno
10. oktober 2012 16.24
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Ljubljana - Družba za avtoceste v RS (DARS) naj bi po pisanju spletnega portala Požareport v minulih dneh na ljubljansko okrožno sodišče vložila šest tožb zoper nekdanjo predsednico uprave družbe Matejo Duhovnik. Od nje naj bi zahtevali skupno tri milijone evrov odškodnine

V Darsu zadeve ne komentirajo.

Nadzorni svet Darsa je Duhovnikovo in članico uprave Gordano Bošković konec junija razrešil zaradi hujših kršitev obveznosti, ki izhajajo iz zakona in pravnih aktov družbe. Prav posamezni razlogi krivdne razrešitve naj bi bili po informacijah Požareporta tudi podlaga odškodninskim tožbam. Pop TV poroča, da gre za tožbe v višini treh milijonov evrov.

Na Darsu pravijo, da vodijo aktivnosti v skladu s sklepom nadzornega sveta družbe. Ta je sredi julija zadolžil upravo, da če na podlagi izsledkov revizijske komisije nadzornega sveta ali v primerih, ki jih je nadzorni svet obravnaval ob razrešitvi, obstaja podlaga za odškodninsko in kazensko odgovornost bivših članic uprave, sproži vse potrebne postopke za zavarovanje družbe. »Postopkov do njihovega zaključka ne moremo komentirati,« so navedli na Darsu.

Medtem ko naj bi uprava Darsa pod vodstvom Matjaža Kneza tožila Duhovnikovo, pa je ta že takoj po razrešitvi napovedala uporabo pravnih sredstev. V tožbi zoper Dars naj bi Duhovnikova zahtevala plačilo odpravnine.