Delavci Petrochema še naprej stavkajo

S stavko bodo nadaljevali vse dokler se ne bo začel predlagani stečajni postopek.

Objavljeno
08. september 2014 16.50
tre-STAVKA V NAFTA PETROCHEM
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota
Lendava - Čeprav je vodstvo Nafte Petrochem in krovne družbe Nafta v petek predlagalo uvedbo stečajnega postopka za to lendavsko družbo z okrog 110 zaposlenimi in je s tem razbilo vse upe delavcev na uspešno rešitev težav, v katerih se je znašla, zaposleni nadaljujejo s stavko pred vratarnico podjetja.

S stavko so začeli pred petimi tedni zato, ker jim je družba dolgovala dve plači in ker je proizvodnja že nekaj časa stala, država kot lastnica Nafte pa ni ukrepala. S stavko bodo nadaljevali vse dokler se ne bo začel predlagani stečajni postopek, saj se bojijo, da bodo sicer še pred začetkom stečaja ostali brez zaposlitve in posledično brez pravic, ki jim gredo v stečajnem postopku.

Že v petek, ko so izvedeli, da sta direktor Nafte Dušan Stopar in prokurist Nafte Petrochem Robert Serec novico, da so predlagali uvedbo stečajnega postopka, javnosti sporočila v Ljubljani, so ogorčeni delavci zagrozili, da ne enega ne drugega ne bodo več spustili v podjetje, toda grožnje še niso imeli priložnosti uresničiti, saj nobenega od vodilnih že nekaj časa ni bilo k njim in tudi danes ni poskušal v Petrochem priti niti eden niti drugi.