Delkom spet del matičnega Darsa

Pripojitev se je zgodila zaradi poroštev.

Objavljeno
24. november 2015 14.23
Dars
A. S.
A. S.

Ljubljana − Telekomunikacijska hčerinska družba Darsa Delkom je po današnji 9. seji skupščine delničarjev, no, delničarja, države, pripojena Darsu.

Dars je tako Delkom skupaj z zaposlenimi pripojil k matični družbi. V pojasnilu pa so v državni avtocestni družbi zapisali, da je Dars »stabilna gospodarska družba, ki s svojimi prihodki poravnava svoje obveznosti, lahko prevzema nove izzive na področju investicij, saj nam je v zadnjem obdobju z odgovornim poslovanjem uspelo izpeljati racionalizacijo, reorganizacijo in ključne strateške naloge, ki so sprva rezultirale manjše stroške poslovanja, v letu 2013 tudi rekorden dobiček«.

»Tudi hčerinska družba Delkom je imela dobre rezultate poslovanja, kar je odgovorno do matične družbe, lastnika, predvsem pa naših uporabnikov. Zavedamo se, da so strateška usmerjenost zaposlenih, odgovornost poslovanja in delovanja ter osredotočenost na uporabnike izjemno pomembni pri doseganju ciljev, zato bomo v tej smeri delovali tudi v prihodnje,«" so še napovedali v Darsu.