Delo z izboljšanim poslovnim izidom

Rezultati so po besedah predsednika uprave Jurija Giacomellija seštevek uspešne preobrazbe Delovih blagovnih znamk.

Objavljeno
28. avgust 2012 21.58
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Nadzorni svet Dela se je včeraj seznanil s poslovnimi izidi družbe v prvem polletju. Medtem ko so bili prihodki skupine Delo s 26,2 milijona evrov za sedem odstotkov nižji kot v enakem obdobju lani, pa je bil dobiček pred davki v prvih šestih mesecih 929.000 evrov, potem ko je skupina v enakem obdobju lani beležila 402.000 evrov izgube, piše STA.

Dobiček iz poslovanja skupine, ki vključuje matično družbo Delo in hčerinsko družbo Izberi, je bil v prvih šestih mesecih 306.000 evrov, potem ko je bil v enakem obdobju lani pri 57.000 evrih, so sporočili z Dela. Dobiček iz poslovanja matične družbe Delo pa je dosegel 180.000 evrov, kar je za 58 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Dobiček pred davki skupine, ki upošteva tudi izid iz financiranja, pa je v polletju dosegel 929.000 evrov, potem ko je skupina v lanskem prvem polletju poročala o 402.000 evrov izgube.

Na Delu pojasnjujejo, da je k temu poleg znižane zadolženosti (skupina je ob polletju bankam dolgovala še 14,8 milijona evrov) prispevalo tudi zadržanih 925.000 evrov are od neuspele prodaje Večera murskosoboškemu podjetju 3Lan, saj ta vpliva prav na finančni izid poslovanja.

»Delo je v prvem polletju poslovalo bolje kot lani, ne glede na to, da se celotna panoga sooča z razmerami, ki niso primerljive z ničemer doslej videnim,« je rezultate pospremil predsednik uprave Jurij Giacomelli.

Poslovni rezultati družbe so po njegovih besedah seštevek uspešne preobrazbe vseh Delovih blagovnih znamk v zadnjem obdobju, uspešne uvedbe Nedeljskih novic na trg marca letos in nenehnega stroškovnega prilagajanja.

V družbi pojasnjujejo, da so po prenovi vseh izdaj uspešneje od tekmecev zadrževali branost in prodano naklado in s tem izgubili bistveno manj prihodkov od povprečja v panogi, ki je že več let pod nenehnim pritiskom krčenja.

Družba se kljub temu sooča s še zahtevnejšimi gospodarskimi razmerami od predvidenih, zato se je znižanju prihodkov prilagajala z enakovrednim znižanjem stroškov.