Deloindom: Sejem Mos 2014 − v Celje po nasvet iz prve roke

Prihodnji teden bo v Celju potekal tradicionalni 47. mednarodni sejem obrti in podjetnosti – Mos.

Objavljeno
04. september 2014 16.49
Barbara Primc, Deloindom
Barbara Primc, Deloindom

Na njem bo od srede, 10. septembra 2014, do ponedeljka, 15. septembra 2014, na ogled ponudba 1500 razstavljavcev iz 30 držav. Sodelujoči napovedujejo številne novosti in sejemske ugodnosti, organizator pa bogat spremljevalni program s predavanji za obiskovalce, strokovnimi dogodki in mednarodnimi srečanji.

Mednarodni obrtni sejem je dogodek z dolgoletno tradicijo, saj segajo njegovi začetki v leto 1863, ko so v Celju pripravili prvo sodobno sejemsko predstavitev. Mejnik v sejemski zgodovini mesta je bila prva obrtna razstava leta 1922, ki se je je udeležilo 167 razstavljavcev z območja takratne Kraljevine Jugoslavije, obiskalo pa jo je 25.000 ljudi. Od leta 1967, ko je na stadionu Atletskega društva Kladivar potekal prvi sejem obrti, so sledile vsakoletne obrtniške razstave. Prihodnji teden bo tako na celjskem sejmišču potekal že 47. Mos, na katerem se bo predstavilo 1500 razstavljavcev iz 30 držav. Sejemska prireditev bo letos sicer za dan krajša, a zato prav nič okrnjena v primerjavi s prejšnjimi leti, ko je trajala sedem dni.

Mos se je v 46 letih uveljavil kot dogodek, ki ponuja največji pregled domače in tuje ponudbe izdelkov in storitev ter novosti s pod­ročij učinkovite rabe energije, izkoriščanja obnovljivih virov, notranje opreme, opreme za kovino, les, elektro in varilne tehnike, na njem sodelujejo tudi ponudniki čistilnih naprav in komunalne opreme. Razstavljavci med njegovimi prednostmi navajajo promocijo, obisk, prepoznavnost in tradicijo sejma, zadovoljni so tudi s poslovnim učinkom – na lanskem sejmu, na primer, je več kot 30 odstotkov anketiranih razstavljavcev sklenilo nov poslovni dogovor, večina jih je našla novega kupca.

Več o sejemski ponudbi, brezplačnem energetskem svetovanju in predavanjih za obiskovalce preberite v aktualni številki priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.