Direktorski plačni rekorderji

Zaslužki: Najvišji od 23.000 do 64.000 evrov, drugi 20.000.

Objavljeno
26. april 2014 01.19
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo
Ljubljana – Najvišja in najbolj razvpita menedžerska plača v Sloveniji je gotovo plača predsednika uprave Krke Jožeta Colariča, ki znaša 769.000 evrov na leto.

Lani je imel Jože Colarič 732.000 evrov visoko plačo, na drugem mestu je bil tako kakor letos s tristo »jurji« Tomaž Berločnik iz Petrola, tretje mesto je zasedal Franjo Bobinac, ki ga je letos prehitel Tomaž Benčina iz Cinkarne Celje. Colarič zasluži okoli 64.000 evrov na mesec, Berločnik 26.500, Benčina 23.800, Bobinac 23.500.

Krka se ne zmeni za krizo: leta 2010 je imela 171 milijonov evrov čistega dobička, zdaj ga ima 173 milijonov, vmes je zanihala na 163 in lani na 160 milijonov evrov dobička. To je v kriznih in skrajno negotovih gospodarskih razmerah gotovo presežek. A uspeh je raztegljiva kategorija: Mercator, denimo, je imel še leta 2012 kar 96 milijonov evrov izgube, dolgovi so prebijali milijardo. Zdaj v letnem poročilu razkrivajo, da so lani izgubo zmanjšali na slabih 17 milijonov evrov, dolgove pa spravili pod milijardo. Gotovo to ni bil preprost posel za upravo, za zaposlene, za odpuščanja, za pritiske, za negotovost, ki jo sejejo tudi neskončni krogi njegove prodaje.

Eden od dejavnikov, ki opredeljuje plačilo menedžerjev, je tudi prepričanje o dohodkovnih razmerjih v družbi. A primerjalno gledano, meni dr. Janez Prašnikar, so menedžerji – kakovostni – v Sloveniji celo nekoliko nižje plačani kakor v sorodnih državah. Opozarja na pomen motivacijskega mehanizma, ki spremlja te prejemke, a drugo je, če visoko nagrajeni menedžerji ne upoštevajo ustreznih meril uspešnosti.

Na visoke direktorske plače povprečno gledamo z veliko več dvoma, še posebno zaradi krize, padlih direktorjev, tajkunov, izgub, na tisoče brezposelnih, revščine, ki je zato vse večja. Lidija Jerkič, predsednica sindikata SKEI, pravi: »Če se delavske plače med seboj lahko primerjajo, in tu so direktorji dosledni do evra natančno, potem bi bilo prav, da enako načelo uporabijo tudi zase. A zase teh meril nimajo, po možnosti plače niso vezane na uspešnost. Nisem privrženec uravnilovke in nizkih plač, včasih le dobrega okusa.«