Dober večer lahko kupi Večer

Družba Dober Večer mora kupnino za Večer poravnati v petnajstih dneh.

Objavljeno
24. september 2014 20.27
Večer v Mariboru,16.5.2013
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Ljubljana – Padla je še zadnja ovira za prodajo časnika Večer, saj je Agencija za varstvo konkurence (AVK) družbi Dober Večer izdala soglasje za nakup mariborskega časnika. Skladno s pogodbo mora Dober Večer poravnati kupnino v petnajstih delovnih dneh.

»Dobili smo dovoljenje Agencije za varstvo konkurence brez odložnih pogojev. To nam omogoča, da dokončamo nakup Večera,« je danes povedal solastnik družbe Dober Večer Uroš Hakl, ki kupuje mariborski časnik skupaj z nekdanjim direktorjem družbe T-2 Sašo Todorovićem.

S soglasjem AVK je izpolnjen še zadnji odložni pogoj za prodajo mariborskega časnika. Dober večer mora poravnati kupnino v petnajstih delovnih dneh od prejema odločbe AVK in Hakl zagotavlja, da bo posel dokončan v najkrajšem času. Po neuradnih informacijah bosta kupca za mariborski časnik skupaj odštela približno milijon evrov, del denarja naj bi si sposodila. »Kapital imava, transakcijo nameravava končati,« je poudaril Hakl. Zagotovil je tudi, da Večera ne nameravata prodajati. »Dober Večer je najina družba in bo tudi ostala.«

Bodoča lastnika med prvimi koraki napovedujeta stabilizacijo in konsolidacijo poslovanja, dolgoročno pa vidita prihodnost Večera v povezovanju z regionalnimi partnerji. Ali to morebiti pomeni, da bo na dolgi rok v lastništvo Večera vstopil nov partner? »V kakšni obliki bo potekalo morebitno povezovanje, je v tem hipu še preuranjeno govoriti,« odgovarja Hakl.