Družba Radeče papir sredi novembra na dražbo

Izklicna cena bo znašala 6,18 milijona evrov, višina varščine pa znaša 618.400 evrov.

Objavljeno
10. oktober 2012 17.30
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Radeče - Stečajni upravitelj družbe Radeče papir Borut Soklič je za 14. november sklical javno dražbo za prodajo papirnice. Izklicna cena bo znašala 6,18 milijona evrov. Soklič je že pred časom izrazil pričakovanje, da se bo dražbe udeležilo tudi turško podjetje Saray iz Ankare in kupilo radeško papirnic, piše ST.

Turki so poleti oddali informativno ponudbo za nakup družbe Radeče papir, ki je v stečaju od aprila letos, ponudba pa naj bi bila vredna šest milijonov evrov.

Stečajni upravitelj bo na dražbi sredi novembra prodajal papirnico kot celoto. Naprodaj bodo tako nepremičnine, vsa osnovna sredstva, blagovna znamka Radeče papir in vse pravice, ki so povezane s pravnim položajem družbe pri opravljanju papirniške dejavnosti, je razvidno iz sklica javne dražbe, danes objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Družba Radeče papir se bo prodajala po načelu videno − kupljeno. Zainteresirani dražitelji lahko opravijo skrbni pregled in prevzamejo dokumentacijo v zvezi s poslovno celoto po podpisu izjave o zaupnosti, pri čemer pa so dolžni ščititi podatke, ki so poslovna skrivnost.

Na dražbi lahko sodelujejo domače in tuje pravne in fizične osebe, ki bodo najkasneje dan pred dražbo vplačale varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene, kar znese 618.400 evrov.