Država bi nadzorovala Cetis

Manjšinska delničarja SDH in KAD s še eno tožbo izpodbijata imenovanje nadzornikov.

Objavljeno
24. maj 2017 11.40
piano cetis
Brane Piano
Brane Piano
Celje − Uprava Cetisa je sporočila, da so od Okrožnega sodišča Celje prejeli tožbo državnih delničarjev, s katero Slovenski državni holding in Kapitalska družba izpodbijata izvolitev članov nadzornega sveta Cetisa na skupščini delničarjev.

SDH in KAD predlagata sodišču, da razglasi ničnost volitev članov nadzornega sveta Marka Moharja, Tine Bačić, Davorja Vlahka in Toneta Černiča, podredno pa razveljavi sklep skupščine, s katerim je bil za tretjega člana nadzornega sveta, ki zastopa interese delničarjev, imenovan Davor Vlahek.

Tožba, kot pojasnjujejo v Cetisu, sta državna delničarja vložila, ker menita, da imenovani člani nadzornega sveta ne izpolnjujejo kriterija neodvisnosti zaradi razmerij z družbo MSIN, ki ima skupaj s Kovinoplastiko Lož malo več kot 75 odstotkov delnic Cetisa. SDH in KA imata v lasti okoli 15 odstotkov javne delniške družbe Cetis, že več let pa si zaman prizadevata dobiti svojega predstavnika v nadzornem svetu.

V Cetisu še dodajajo, da je Okrožno sodišče v Celju o vsebinsko podobnih navedbah v nepravdnem postopku že odločalo 10. aprila letos in je s tem že pravnomočna ugotovitev sodišča, da so takšne navedbe delničarjev o odvisnosti navedenih članov nadzornega sveta od družbe Cetis neutemeljene.

Uprava Cetisa z Romanom Žnidaričem na čelu bo na prejeto tožbo odgovorila.