DUTB dobila zeleno luč za prevzem Celovških dvorov

Vsi postopki prevzema stanovanj bi bili lahko končani v roku enega meseca

Objavljeno
12. november 2015 17.32
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana - Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo NLB na sklep o delni končni razdelitvi stečajne mase propadlega Vegrada-AM, ki je bil investitor Celovških dvorov. V praksi to pomeni, da je DUTB dobila zeleno luč za prevzem stanovanj v Celovških dvorih, je za Finance pojasnil stečajni upravitelj Vegrada-AM Bojan Klenovšek.

Vsi postopki prevzema stanovanj bi bili lahko končani v roku enega meseca, je za spletno izdajo časnika še povedal Klenovšek, ki ga je višje sodišče tudi pozvalo, da pripravi nov delni načrt končne razdelitve.

V Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) so za STA povedali, da odločitev sodišča še ni pravnomočna, zato je ne želijo komentirati.

Prav tako zadeve do končne in pravnomočne odločitve sodišča ne komentirajo v Novi Ljubljanski banki (NLB). "Kot izhaja iz javno objavljene odločitve višjega sodišča, bo v stečajnem postopku nad dolžnikom Vegrad-AM moral upravitelj pripraviti nov delni načrt končne razdelitve za prevzem premoženja, ki ga ni mogoče unovčiti," so sporočili.

DUTB je v začetku lanskega leta sklenila, da bo 227 stanovanj v Celovških dvorih prevzela, jih obnovila in jih nato prodajala sama. A se je zapletlo pri prenosu 110 milijonov evrov vredne terjatve, ki jo je imela NLB do Vegrada-AM. Na koncu je bilo namreč na DUTB prenešene le 70,6 odstotka terjatve. S tem se je začela pravna vojna med NLB in DUTB, v kateri je banka želela prek sodišča doseči novo razdelitev stečajne mase.