EBRD s 4,5 milijoni evrov podprl Palomo

Posojilo bo namenjeno poslovnemu in finančnemu prestrukturiranju.

Objavljeno
30. november 2015 16.43
Maja Grgič
Maja Grgič

Ljubljana - Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo s 4,5 milijoni evrov podprla finančno in poslovno prestrukturiranje Palome. Jolanta Gabriel, vodja EBRD pisarne v Ljubljani, in Tadej Gosak, predsednik uprave Palome, sta namreč danes podpisala pogodobo o dodelitvi posojila.

Kot so sporočili iz družbe, bo s posojilom Paloma, ki je v postopku dokapitalizacije in privatizacije, lahko dosegla načrtovano rast s financiranjem v energetsko učinkovitost izboljšanje učinkovitosti pri nabavi virov, izboljšajem delovnih pogojev in nadaljevanjem postopka dokapitalizacije. To naj bi družbi tudi omogočilo pritegniti nadaljne naložbe.

»V EBRD smo ponosni, da lahko prispevamo k preobrazbi Palome. Povečana produktivnost in učinkovitost bo pripomogla k temu, da bo lahko družba pritegnila dodaten kapital, ki ji bo omogočil nov razvojni cikel na visoko konkurenčnem trgu,« je ob tej priložnosti povedala Gabrielova.

»V letu 2014 je Paloma dosegla svoj najboljši rezultat v zadnjih letih. Kljub temu pa podjetje sedaj potrebuje kapital za prestrukturiranje in za nov razvojni cikel. Smo v zadnji fazi dokapitalizacije in EBRD nam bo pomagal da izvedemo nujne investicije v energetsko učinkovitost in posodobitev postopkov za izboljšanje delovnih pogojev ter zagotovili dolgoročno stabilnost družbe,« je ob podpisu izjavil Gosak.

Kot je znano, bo dokapitalizacijska skupščin aplaome 5. januarja prihodnje leto, 15 milijonov evrov svežega kapitala pa naj bi družbi zagotovil poljski sklad Abris Capital Partners. Ta bo po izvedeni dokapitalizaciji drugim lastnikom ponudil odkup delnic po 3,3 evra za delnico.