Leon Korošec postal nov član uprave Elana

Dokapitalizacija družbe Elan poteka v skladu s cilji, prejeli so dve ponudbi za nakup poslovnih deležev družbe.

Objavljeno
08. november 2011 15.26
Posodobljeno
08. november 2011 15.26
Bl. R., Jesenice
Bl. R., Jesenice
Begunje na Gorenjskem - Nov član uprave Elana je po odločitvi nadzornega sveta danes postal Leon Korošec, je po seji povedal Aleš Zupančič, ki je ponovno prevzel funkcijo predsednika nadzornega sveta. Nadzorniki so se seznanili tudi z rezultati poslovanja v prvih devetih mesecih letos, o katerih Zupančič podrobneje ni želel govoriti, dejal je le, da so rezultati boljši od rezultatov v enakem obdobju lani.

Prodaja v letošnjem letu je večja kot v enakem obdobju lani, posebej pa izstopa zimska divizija, je povedal Aleš Zupančič in dodal, da morska divizija glede na gospodarsko krizo in na upad povpraševanja posluje na podobnem nivoju kot lani. Ob tem je obljubil, da bodo rezultate poslovanja v letošnjem letu predstavili po seji nadzornega sveta Elana prihodnji mesec.

V zvezi s kadrovskimi spremembami je Zupančič pojasnil, da je dosedanja predsednica nadzornega sveta Kristina Rovšek pred današnjo sejo odstopila z mesta prve nadzornice. Zupančič je sicer sredi septembra po odmevni kriminalistični akciji v Elanu, ko so za nekaj ur pridržali tudi bivšega predsednika uprave Roberta Ferka, postal član uprave. Pred enim mesecem je Zupančič pred sejo nadzornega sveta, na kateri so Ferka nekrivdno odpoklicali s funkcije, ponovno postal član nadzornega sveta. V upravi bosta poslej dva člana, finančnici Andreji Košir se bo pridružil Leon Korošec, ki je bil pred imenovanjem izvršni direktor za prodajo in marketing zimske divizije Elana. O imenovanju predsednika uprave se nadzorni svet še ni odločil, ker še teče prodajni postopek.

V zvezi s postopkom iskanja strateškega partnerja je Matej Golob Matzele, direktor posebne družbe za podjetniško svetovanje (PDP), ki je tričetrtinska lastnica Elana, potrdil ugibanja, da je družba PricewaterhouseCoopers, ki kot finančni svetovalec vodi postopek dokapitalizacije Elana, prejela dve zavezujoči ponudbi. Oba ponudnika zagotavljata ne le krepitev znamke Elan na globalnem trgu, ampak tudi razvoj proizvodnje in drugih dejavnosti družbe v Sloveniji, je prepričan Golob Matzele, ki drugih podrobnosti postopka še ni želel razkriti.