Volvo Cars širi proizvodnjo v Indijo

V novem obratu v bližini Bangalorja bo prvi proizveden model športno terensko vozilo XC90.

Objavljeno
18. maj 2017 13.19
VOLVOCARS-DIESEL/
M. F. K., STA
M. F. K., STA

Ljubljana − Švedska avtomobilska družba Volvo Cars, ki je v lasti kitajskega avtomobilskega velikana Geely, namerava letos odpreti nov proizvodni obrat v Indiji, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Kot so pri tem zapisali v podjetju, nameravajo na indijskem trgu še povečati prodajo vozil, ki je bila lani za Volvo Cars rekordna.

Novi obrat bo na jugu Indije v bližini Bangalorja. Pri vzpostavitvi nove poslovalnice bo podjetje tesno sodelovalo s švedskim proizvajalcem Volvo Group, ki tam proizvaja tovornjake. Prvi model, ki ga bodo proizvedli v Indiji, bo športno terensko vozilo XC90.

Vrednost investicije še neznanka

Izvršni direktor Volvo Cars Hakan Samuelsson je pojasnil, da nameravajo v podjetju povečati prodajo in tržni delež v Indiji. Kolišna bo zmogljivost novega obrata in koliko bo investicija stala, v podjetju niso hoteli razkriti.

Lani so v podjetju prodali rekordnih 534.332 vozil, pri čemer so na dveh najmočnejših trgih v ZDA in na Kitajskem zabeležili močno rast prodaje.

Volvo Cars ima v Evropi svoje obrate v švedskem Göteborgu in nizozemskem Gentu, na Kitajskem pa sta tovarni v mestih Chengdu in Daqing. Leta 2015 so v podjetju napovedali tudi, da bodo obrat odprli v ZDA v Južni Karolini, kjer bodo prva vozila proizvedli prihodnje leto.