Factor banka prodaja 80 odstotkov zastavljenih delnic Koraturja

Factor banka je danes objavila javno dražbo za prodajo 99.767 delnic družbe Koratur, hčerinske družbe Skupine Viator & Vektor.

Objavljeno
08. november 2011 12.13
Posodobljeno
08. november 2011 12.13
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Factor banka je danes objavila javno dražbo za prodajo 99.767 delnic družbe Koratur, hčerinske družbe Skupine Viator & Vektor. Dražba 79,75-odstotnega deleža avtobusnega prevoznika s Prevalj bo 25. novembra v Ljubljani, piše STA.

Factor banka ima zastavno pravico na Koraturjevih delnicah na podlagi zavarovanja svojih terjatev do družbe Viator & Vektor Logistika, ki niso bile poravnane. Njihov imetnik je zastavitelj Izletnik Celje.

Začetna izklicna cena za celoten paket delnic Koraturja, ki se bo na dražbi prodajal kot celota, je 1,7 milijona evrov. Dražbo bo vodila odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, pri čemer se bo bo cena paketa z vsakokratnim sprejemom izklicane cene zviševala za po 100.000 evrov. V primeru, da nihče ne bo sprejel začetne izklicne cene, lahko svojo ceno ponudijo dražitelji.

Družba Koratur ima 75 avtobusov, s katerimi na Koroškem omogoča dnevno migracijo prebivalstva, hkrati pa koroško regijo povezuje z ostalimi deli Slovenije, predvsem z Ljubljano, Mariborom in Celjem. Opravlja tudi turistične prevoze.