Fraport objavil namero za odkup vseh delnic Aerodroma Ljubljana

Za delnico namerava ponuditi 61,75 evra, Fraport že ima v lasti 75,55-odstotni delež vseh delnic Aerodroma.

Objavljeno
14. oktober 2014 12.08
lvu_AERODROM LJUBLJANA
M. Š., gospodarstvo, STA
M. Š., gospodarstvo, STA
Ljubljana − Fraport je danes objavil prevzemno namero za odkup vseh delnic Aerodroma Ljubljana. Za delnico namerava ponuditi 61,75 evra. Na današnji dan ima Fraport v lasti 75,55-odstotni delež vseh delnic Aerodroma, navaja objava.

Konzorcij prodajalcev 75,5 odstotka Aerodroma Ljubljana je pogodbo o prodaji z nemškim Fraportom podpisal v začetku septembra. Fraport, ki namerava odkupiti tudi deleže preostalih delničarjev, je poleg lastniškega deleža dobil tudi 40-letno stavbno pravico za večino zemljišč, na katerih stoji letališka infrastruktura.

Fraport je za delnico Aerodroma Ljubljana v že omenjenem poslu odštel 61,75 evra, kar pomeni, da je za 75,5-odstotni delež plačal 177,1 milijona evrov, za celotno družbo pa bo moral odšteti 234,4 milijona evrov.

Upravljavec letališča v nemškem Frankfurtu namerava na ljubljanskem letališču razvijati tako potniški kot tudi tovorni promet, od novega mednarodno uveljavljenega lastnika pa si veliko obetata tako turistično gospodarstvo kot tudi logistični sektor.

Fraport je v današnji objavi sporočil, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za vse delnice Aerodroma Ljubljana, katerih imetnik še ni. Hkrati s ponudbenim dokumentom bo ponudbo objavil najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v desetih dneh po objavi prevzemne namere. Aktivnosti v zvezi s prevzemno ponudbo vodi mariborska banka Raiffeisen.

Aerodrom Ljubljana je tretja prodana državna naložba s seznama za privatizacijo, ki ga je lani potrdil DZ.