Gašpar Gašpar kmalu član Združenja Manager?

Združenje Manager: Mišič izpolnjuje formalne pogoje za včlanitev.

Objavljeno
27. avgust 2013 17.10
Mišič
Samanta Gomboc, notranja politika
Samanta Gomboc, notranja politika

Ljubljana - Združenje Manager, v katerega je včlanjenih okoli 1200 predstavnikov najvišjega, izvršnega in srednjega vodstva slovenskih podjetij in drugih organizacij, smo povprašali, ali bodo Gašpar Gašpar Mišiča sprejeli za člana združenja.

»Z imenovanjem za predsednika uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič po Pravilniku združenja in skladno z Zakonom o društvih izpolnjuje formalne pogoje za včlanitev v Združenje Manager,« pojasnjuje Sonja Šmuc, izvršna direktorica Združenja Manager. Hkrati pa dodaja, da člane združenja pri njihovem delovanju zavezuje spoštovanje Kodeksa etike ter zavezanost profesionalnemu in etičnemu vodenju. Za zdaj prijave za včlanitev še niso prejeli.

Neodgovoren eksperiment?

»Celoten proces kadrovanja in imenovanja novega predsednika uprave Luke Koper je mimo uveljavljenih kodeksov in dobrih praks korporativnega upravljanja. Odločitev ni skladna tudi z usmeritvami, ki jih je v Zavezi za uspešno prihodnost Slovenije 15/2020 postavila managerska stanovska organizacija,« še komentira izvršna direktorica združenja.

Po njenih besedah bi družbe, kot je Luka Koper, morali voditi »preizkušeni managerji, ki znajo voditi velike sisteme in poznajo panogo" in katerih spričevalo so dolgoletni odlični poslovni rezultati. "S takimi družbami, ki imajo širši gospodarski pomen, je neodgovorno eksperimentirati,« še zaključuje Sonja Šmuc.