Gašpar Mišič bo morda le ostal v Luki

Kuntariča zanima predvsem razvoj Luke Koper in ne, kakšne posledice bo imelo imenovanje predsednika uprave Luke Koper.

Objavljeno
11. september 2013 17.00
Mišič v Luki Koper
S. P., Pi. K., Delo.si
S. P., Pi. K., Delo.si
Predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič je povedal, da se mu zdi novi predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič prepričljiv. Hkrati Kuntarič ocenjuje, da je v prvi vrsti treba umiriti strasti, saj je to najbolj pomembno za normalno delovanje, poroča spletni portal Siol.

»V prvi vrsti me zanima razvoj Luke Koper in ne kakšne posledice bo imenovanje Gašparja Mišiča pustilo pri političnih strankah,« pravi.

Poudarja, da se moramo zavedati, da imamo v Luki pat pozicijo in da moramo upoštevati vse deležnike. Tako zaposlene, saj si ne moremo privoščiti morebitne stavke, kot tudi lokalno skupnost.

Od novih nadzornikov pa pričakuje predvsem veliko modrost in upoštevanje nastale situacije. Ocenjuje, da bi bilo Gašpar Mišiču dobro dati priložnost.

Ta pa meni, da je bila gonja proti njemu nepotrebna in da je treba gledati predvsem na razvoj Luke. Ocenjuje, da Luka potrebuje razvoj, saj je v zadnjih letih postala manj konkurenčna. Sestal se je z vodji področij, ter jim naročil naj pripravijo presek stanja ter naj predlagajo rešitve, prav tako pa delam na preverbi vseh pogodb v podjetju.

Kot prvo prioriteto je izpostavil poglobljen bazen številka 1, ter podaljšanje pomola.

Kako izjavo komentirajo v koaliciji?

V Državljanski listi so prepričani, da Gašpar Gašpar Mišič nima »dovolj znanja, izkušenj in strokovnosti za vodenje tako kompleksnega poslovnega sistema, kot je Luka Koper in da bo takšen sklep sprejet tudi na izredni skupščini te družbe.« V Desusu menijo, da bi se stvar najbolj umirila,» če bi Gašpar Mišič odstopil, saj nima izkušenj ter podpore stroke in javnosti.« Igor Lukšič (SD) pa meni, da izjava Kuntariča »ni premočrtna.« O njen pa, da bodo sodili po skupščini Luke Koper, ki ima na dnevnem redu zamenjavo nadzornikov.

Na odziv PS še čakamo.