Gorenjska Gazela znova podjetju Lotrič

Vsak vložen evro so oplemenitili skoraj za tretjino.

Objavljeno
04. oktober 2012 19.04
Posodobljeno
04. oktober 2012 19.20
*hanc* Gorenjski inovatorji
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Gozd Martuljek - Nagrada za najhitreje rastoče podjetje v gorenjski regiji je letos znova pripadlo podjetju Lotrič, ki je naziv gorenjska gazela osvojilo tudi že lani.

Zmagovalca je Dnevnik razglasil na nocojšnji podelitvi v Gozd Martuljku. Med nominiranci za regijsko gazelo sta bila še Agencija Oskar in Skupina Ržišnik Perc.

Gorenjska gazela, ki se bo na nacionalnem nivoju potegovala tudi za naziv zlata gazela, tako ostaja družinsko podjetje Lotrič iz Selške doline. Podjetje, ki se ukvarja z meroslovnimi sistemi, je leta 1991 ustanovil Marko Lotrič. V zadnjih petih letih je podjetje prihodke iz prodaje povečalo za 2,6-krat.

»Lotričevo dinamično in obenem trajnostno naravnano rast spremlja tudi rast dodane vrednosti. Ta se je v letu 2011 z vrednostjo 33.000 evrov na zaposlenega približala nacionalnemu povprečju, vsak vložen evro pa so oplemenitili skoraj za tretjino: donosnost kapitala je dosegla kar 31 odstotkov,« je v obrazložitvi nagrade zapisala komisija, ki je prepričana, da bo krila uspehu v prihodnosti dajalo tudi več kot 20 novih sodelavcev, ki so se podjetju pridružili v zadnjih petih letih.