Hčerinska družba Garmina prevzela Geoset iz Šenčurja

Geoset je lani ustvaril približno štiri milijone evrov prihodkov.

Objavljeno
05. oktober 2012 14.46
K. V., Delo.si
K. V., Delo.si
Šenčur - Garmin, vodilni ponudnik navigacijskih naprav, je sporočil, da je ena od njegovih hčerinskih družb prevzela podjetje Geoset iz Šenčurja, ki v Sloveniji prodaja in servisira Garminove navigacijske naprave GPS, poroča STA.

Geoset bo preimenoval v Garmin trgovina. Poslovanje bo podjetje nadaljevalo v sedanjih poslovnih prostorih v Šenčurju. Podjetje ima zaposlenih štirinajst oseb. Finančnih pogojev transakcije v Garminu niso razkrili.

»Vzhodna Evropa je rastoč trg za GPS-naprave in pričakujemo, da nam bo ta prevzem omogočil ohraniti vodilno vlogo v tem ključnem območju,« je ob tej priložnosti dejal predsednik in glavni operativni direktor v Garminu Cliff Pemble.

Garmin je od svoje ustanovitve leta 1989 prodal več kot 100 milijonov GPS-naprav. Registriran je v Švici, njegove glavne hčerinske družbe se nahajajo v ZDA, Tajvanu in v Veliki Britaniji.

Geoset je sicer lani po decembra podanih ocenah ustvaril približno štiri milijone evrov prihodkov oz. približno osem odstotkov več kot v predhodnem letu