Helios odprl novo skladišče

Vrednost investicije je znašala štiri milijone evrov.

Objavljeno
11. maj 2017 17.51
Helios
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Medvode – V Preski, v enem izmed dveh obratov največje Heliosove tovarne Helios TBLUS, so danes odprli novo visokoregalno skladišče za končne izdelke. Skladišče ima površino 2100 kvadratnih metrov in 5400 paletnih mest, vrednost investicije pa je znašala štiri milijone evrov, so sporočili iz družbe.

Gre za sodobno skladišče, skladno z najvišjimi standardi in varnostnimi zahtevami ter opremljeno s sistemom črtnih kod, so še poudarili.

Podjetje Helios TBLUS (Tovarna barv, lakov in umetnih smol) je največje podjetje v skupini Helios in proizvede več kot 60 odstotkov vseh premazov in smol. Na lokaciji v Preski ima Helios tri proizvodne obrate: pigmentne premaze, ki se uporabljajo v industriji, praškaste premaze ter smole. V zadnjih dveh letih se je proizvodnja industrijskih premazov za kovine povečala za 20 odstotkov, letos pa se je za petino povečala tudi proizvodnja praškastih premazov.

Poleg skladišča je bilo v zadnjih treh letih po besedah direktorja družbe Helios TBLUS Romana Pirnata narejenih več investicij s področja zagotavljanja varnosti ter varovanja zdravja in okolja v skupnem znesku treh milijonov evrov. Med pomembnimi investicijami so tudi obnova cisternskega skladišča, pretakalna ploščad z novim lovilnim bazenom, novo hidrantno omrežje, 50 odstotkov obnovljenih asfaltnih površin, popolnoma obnovljen objekt za pripravo surovin, zamenjava okrog 80 odstotkov starih kritin, izvedeni pa so bili še številni drugi ukrepi in investicije za optimalno rabo energije, je poudaril Pirnat.

Skupina Helios je marca letos dobila novega lastnika, japonsko družbo Kansai Paint. Predstavnik Kansai Paint Tatsuya Yada je danes poudaril, da imata Kansai in Helios skupen cilj povečati obseg poslovanja s spodbujanjem prodaje in ustvarjanjem sinergij. Ocenil je tudi, da ima Helios zelo dober oddelek za raziskave in razvoj, odlično usposobljene ljudi in napredno opremo. »Prave naložbe so pomembne, da Helios ostane uspešno in konkurenčno podjetje,« je poudaril Yada.

Župan medvoške občine Nejc Smole pa je povedal, da gre za največjo investicijo v občini v letošnjem letu. »Kot predstavnika lokalne skupnosti me posebej veseli, da se lokacija v Preski razvija, in verjamem, da bo s strateškim partnerjem, ki je prevzel skupino Helios, to mogoče še naprej,« je še dodal.