Hidria z novim podpredsednikom poslovodnega odbora

Za operativno poslovanje in procese odličnosti bo v Hidrii skrbel Christof Droste.

Objavljeno
08. september 2014 15.39
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Idrija − Dosedanji podpredsednik operativnega poslovanja nemške Helle Lightinga za Kitajsko Christof Droste bo s 1. oktobrom v Hidrii prevzel odgovornost za operativno poslovanje, so sporočili iz Hidrie.

Christof Droste, mednarodno dokazani voditelj v tem segmentu, je za Hidrio zlasti v času finančnega prestrukturiranja in osredotočanja na ključne dejavnosti pomembna pridobitev, saj ima več kot 20 let bogatih izkušenj, ki si jih je nabiral pri delu na najvišjih funkcijah v avtomobilski industriji po vsem svetu, so zapisali v sporočilu za javnost.

Christof Droste je več kot dve desetletji operativno deloval v Helli Lightingu, vodilni nemški korporaciji za svetlobno avtomobilsko opremo, izkušnje pa si je nabiral na različnih korporativnih odgovornostih v Nemčiji, Angliji, na Kitajskem in v Sloveniji. V Sloveniji je od leta 2008 do začetka letošnjega leta kot direktor Helle Saturnusa pomagal kreirati njen razvoj in rast profitabilnosti, od marca letos pa je vodil operativno poslovanje Helle Lightinga na Kitajskem, ki jo je že pred desetletjem vodil tudi v njenih samih začetkih.