Hidria sklenila večletni posel z ameriškim velikanom

Idrijsko podjetje bo za proizvajalca kmetijske mehanizacije John Deere dobavljalo grelnike zraka, integrirane v odlitek vsisne cevi.

Objavljeno
10. september 2014 18.51
šuligoj hidria
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Hidria je z ameriškim proizvajalcem kmetijske mehanizacije, podjetjem John Deere, sklenila okoli sedem milijonov ameriških dolarjev vredno pogodbo. V naslednjih letih bo tako ameriškemu velikanu dobavljala grelnike zraka, integrirane v odlitek vsisne cevi.

»Gre za inovativno rešitev, ki je za proizvajalca motorjev pomembna zlasti z vidika racionalizacije posameznih komponent. Produkt je v celoti delo Hidriinih razvojnih inženirjev, proizvodnja le-tega pa bo potekala v Hidriini proizvodni lokaciji na Kitajskem,« so sporočili iz Hidrie.

Pri John Deereju, tako pravijo pri Hidrii, pa so bili pozitivno presenečeni zlasti nad izredno kratkim časom, ki ga je Hidria porabila od izdelave prvih vzorcev pa do industrializacije rešitve.

Hidria bo John Deereu od vključno letos dobavljala okoli 30.000 kosov omenjene rešitve na leto, trajanje projekta pa se utegne podaljšati na približno deset let. Idrijsko podjetje si je z omenjeno rešitvijo odprlo vrata na zelo pomemben trg. Doslej je namreč monopolni položaj pri John Deereu na področju grelnikov zraka obvladoval ameriški konkurent, »Hidria pa je s svojo tehnično bolj inovativno rešitvijo od konkurence, ki jo je prepoznal tudi kupec, uspela pridobiti pomemben omenjeni posel«.

Poleg tega se Hidria z ameriškim velikanom pogovarja še o proizvodnji in dobavi tudi nekaterih drugih produktov oz. rešitev.