Hit in Heta zavrnila rusko ponudbo za naprave na Kaninu

Zaradi košarice ločitvenih upnikov so zadovoljni v bovški občini.

Objavljeno
22. april 2015 16.09
bmo_gondole
Blaž Močnik, Tolmin, Je. G., Delo.si
Blaž Močnik, Tolmin, Je. G., Delo.si

Bovec - Stečajna upraviteljica družbe ATC Kanin Nataša Gibičar ni sprejela nezavezujoče ponudbe ruskega državljana za nakup žičniških naprav na nekdanjem smučišču. To je sicer dobra novica za bovško občino, ki si obeta brezplačni prenos premoženja.

»Ločitvena upnika (Heta in Hit, op. p.) sta podala izjavi, da je ponujena kupnina nesprejemljiva in da odklanjata soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe,« je povedala Gibičarjeva.

Rus iz družbe Ilev Inženiring, ki je premoženje dvakrat neuspešno kupovala na dražbah, je ponudil skoraj 123.000 evrov z rokom plačila 40 dni po sklenitvi prodajne pogodbe. Kaj to pomeni za nadaljevanje stečajnega postopka in za lastnino, upraviteljica ni povedala. Zavrnitev ponudbe včeraj v družbi Ilev Inženiring niso komentirali.

So pa zaradi košarice ločitvenih upnikov zadovoljni v bovški občini. Ni skrivnost, da bi lokalna skupnost rada dobila v last premoženje po vzoru posla s Hypovo hčerinsko družbo Heta, ki je krožnokabinsko žičnico, restavracijo in parkirišče brezplačno prenesla na občino oziroma ji je občina poravnala za 112.000 evrov stroškov zadnjih dveh let, ko naprave ne obratujejo.

Ali si Heta in Hit obetata več od »brezplačnega« prenosa s poravnavo stroškov, kot je bila ponujena kupnina, tudi še ni znano. Občina pa bi v tem primeru postala lastnica vseh žičniških naprav na nekdanjem smučišču, s čimer bi lahko dejansko začela izvajati načrt obnove za vnovični zagon smučišča do naslednje zime. Začetek del so v Bovcu napovedovali že v začetku meseca, vendar še niso stekla. Prav tako občina še ne ve, kako ji bo država namenila obljubljene tri milijone evrov, ki jih potrebuje za obnovo naprav. To bi bila sicer kratkoročna rešitev, za celovito obnovo smučišča pa občina še išče zasebnega partnerja. Doslej so največ interesa pokazali prav v Ilevu Inženiring, občina pa omenja še »druge interesente«.