Hofer vstopa na slovenski trg mobilne telefonije

Obstoječim ponudnikom mobilnih storitev se bo maja pridružil Hot mobil, in sicer v navezi s trgovsko družbo Hofer.

Objavljeno
05. maj 2017 12.39
hočevar MNENJA - Mobitel
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Slovenski trg mobilne telefonije bo maja dobil novega akterja. Obstoječim ponudnikom mobilnih storitev se bo pridružil Hot mobil, in sicer v navezi s trgovsko družbo Hofer. Več podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci 10. maja.

»V Slovenijo prihaja prvi vsedigitalni mobilni operater HoT, ki bo omogočal 'Več HoT fer' dostop do mobilnih storitev,« sta v vabilu zapisala generalni direktor družbe Hofer Slovenija Matevž Martinuč in izvršna direktorica podjetja Hot mobil Eva Aljančič.

Edini družbenik podjetja Hot mobil je podjetje Ventocom.si. Večinski, 95-odstotni lastnik podjetja Ventocom.si je avstrijski Ventocom, petodstotni delež pa je v lasti Aljančičeve, je razvidno s spletne strani Ajpesa.

Aljančičeva je bila v preteklosti direktorica prodaje in marketinga v družbi Simobil, ta se je sicer letos preimenovala v A1 Slovenija. V omrežju slednjega bo Hot mobil tudi gostoval.

Vstop tega novega igralca na trg je bil pričakovan. Tehnološki portal Tehnozvezdje.si je že lani poročal, da je svojo podružnico v Sloveniji odprlo avstrijsko podjetje Ventocom, ki je v Avstriji sodelovalo s Hoferjem pri postavitvi znamke Hofer Telekom ozirma Hot.

Ventocom so ustanovili veterani telekomunikacijske industrije. Podjetje samo ne ponuja storitev končnim kupcem, storitve ponuja večjim družbam, ki želijo svoj portfelj razširiti s storitvami mobilne telefonije, a o tem poslu ne vedo veliko.

Dogovori se z operaterji za uporabo omrežja, razvilo je lasten sistem obračunavanja in aplikacijo za uporabnike in tudi upravlja celotno ponudbo navideznih operaterjev.

Na slovenskem trgu mobilne telefonije sicer nastopa že kar nekaj operaterjev oziroma ponudnikov mobilne telefonije. Največji trije so operaterji Telekom Slovenije, A1 in Telemach. Poleg teh storitve mobilne telefonije ponujajo še T-2, Izimobil, Spar (Spar mobil), Petrol (Hip mobil) in Mega M (Me2).

Pred časom je na trgu deloval tudi Debitel, ki pa si ga je pripojil Telekom Slovenije. Prav ta naj bi bil po poročanju portala Tehnozvezdje.si v pogovorih tudi za prevzem Izimobila.