Hotel Cerkno (spet) z novim vodstvom

Manuela Božič Badalič napoveduje zmanjšanje stroškov in dobiček.

Objavljeno
03. september 2015 18.46
Blaž Močnik, Tolmin
Blaž Močnik, Tolmin

Cerkno - Lastniki lokalne družbe Certa od vodstva že dlje pričakujejo pozitivno poslovanje, vendar ga Vasiliju Sedeju v treh letih ni uspelo doseči.

»Ključni meseci so april, maj, september, oktober in november. Goste moramo poiskati na tujih trgih, utečene zimske dejavnosti pa ne bomo spreminjali. Stroške bo treba še zmanjšati in pri tem je še nekaj rezerve,« je povedala Manuela Božič Badalič, nekdanja direktorica propadle Lipe Pohištvo ter ustanoviteljica in nekdanja direktorica Zavoda Vipavska dolina.

Družba negativno posluje zadnjih osem let, lani je imela dobrih 900.000 evrov izgube. Je upravljavec smučarskega centra Cerkno, edinega hotela v mestu, mestne trgovine in gostinskega dela, vezanega predvsem na malice za tovarno Eta Cerkno.

Prav prihodki od dnevnih obrokov za približno 850 zaposlenih so v zadnjem letu precej padli. Predsednik uprave Ete Egon Kofler je namreč krepko oklestil ceno malici in zmanjšal njihovo število. »Upam, da bomo lahko z novo pogodbo v novem letu popravili stvari,« pravi direktorica.