Ime dneva: Od Intere do Inteliusa

Spletni program Intrix ptujskega podjetja Intera uporabljajo in cenijo doma in v tujini.

Objavljeno
21. september 2012 23.04
fmi*Peter Ladic
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj
Ptuj – Nekaj ptujskih podjetniških zanesenjakov z Davorinom Gabrovcem na čelu je v desetih letih od prvega ustanovljenega podjetja Intera pred kratkim s svojim že tretjim podjetjem prestopilo prag enega največjih podjetniških inkubatorjev v ZDA Tech Stars.

Intera je začela postavljati spletne strani, že kmalu po ustanovitvi podjetja v domači Gabrovčevi garaži pa je prvo pri nas začelo razvijati poseben spletni program Intrix in danes se posveča samo temu. Za spletne strani je Intera ustanovila novo podjetje Refresh, potem pa še start-up podjetje Intelius, ki je zdaj že v podjetniškem inkubatorju v ZDA. Vsa tri podjetja imajo 21 zaposlenih. Intera bo konec tega tedna praznovala svojo desetletnico skupaj s svojimi poslovnimi partnerji in uporabniki njenega Intrixa.

Program »v oblaku«

Že več kot dva tisoč posameznikov zdaj vsak dan uporablja program, ki jim pomaga pri vodenju posamičnih projektov in pri upravljanju odnosov s strankami (CRM). Intrix je prvi slovenski spletni program »v oblaku« in je tudi že dobil nagrado eurocloud za najboljšo storitev v oblaku. Ta oblak pomeni, da podjetje programa ne kupi, ga ne naloži na svojo računalniško opremo, ampak uporablja Intrix, ki je Interin program in je vedno dostopen na spletu, ko si zanj zagotovi svoje uporabniške kode za dostop. Takšna opremljenost z računalniškim programom je veliko cenejša od nakupa programske licence, obenem pa jo je možno po želji širiti, krčiti, posodabljati in prilagajati potrebam in zahtevam posamičnih podjetij ter njihovih notranjih organizacijskih in poslovnih posebnosti.

Program Intrix je mogoče najeti v posameznih paketih, naročnina pa je odvisna od zahtevnosti paketa in od števila posameznikov, ki bodo v skupnem sistemu ta program uporabljali. V celotni vrsti slovenskih podjetij od radijskih postaj prek Večera do Mercatorja, Tenzorja, Merkurja in še koga že po posameznih enotah ali pa v celoti uporabljajo ta spletni program. Intera pa je z njim navdušila tudi naročnike na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem in v Kanadi. Širjenje programa na tuje trge je zdaj njihova glavna naloga. Pri tem pa pot utirajo številne nagrade, ki jih je Intera dobila za to svojo spletno rešitev. Intrix je bil najpodjetniška ideja, nagradili so ga Slovenski forum inovacij pa Hevreka!, European Venture Summit, Red Herring, dobil je zlato priznanje slovenske gospodarske zbornice za najboljšo inovacijo na Štajerskem.

Med najboljšimi zaposlovalci

A ne skrbijo samo za razvoj programa in nove naročnike. Intera je bila trikrat med finalisti najboljših slovenskih zaposlovalcev Zlata nit, med prvimi pri nas je dobila certifikat Družini prijazno podjetje. Z vsemi temi atributi je pridobivanje novih naročnikov lažje, saj dokazujejo, da je podjetje vredno zaupanja. Največ skrbi in pozornosti pa namenjajo varnosti podatkov njihovih naročnikov, ki se znajdejo v spletnem programu. »To je najpomembnejše področje našega dela,« pravi direktor Intere Peter Ladič. »Našim naročnikom smo na voljo neprekinjeno na vseh možnih medijih in zvezah, redno jih obveščamo o novostih, in ker Intrix nenehno razvijamo naprej, je vsaka programska novost takoj in brezplačno na voljo vsem uporabnikom, ki so naši naročniki.«