Innovo zanima predvsem Trimova rešitev Obiss

Innova Capital vidi Obiss kot gonilo razvoja podjetja v prihodnjih letih.

Objavljeno
16. december 2015 12.44
Trimo
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana − Iz poljskega sklada Innova Capital, ki je pred dnevi kupil trebanjski Trimo, so sporočili, da jih veseli, da so postali večinski delničar. Po neuradnih informacijah naj bi nakup znašal več kot 50 milijonov evrov. S prodajo so zadovoljni tudi v Trebnjem. »Še posebej zanimive se nam zdijo priložnosti v zvezi z rešitvijo Obiss. Ta edinstvena rešitev, osnovana na podlagi zaščitene intelektualne lastnine, ima velik potencial, da postane gonilo razvoja podjetja v prihodnjih letih,« je dejal generalni direktor Sebastian Teter, ki je vodil nakup v imenu podjetja Innova Capital.

Rešitev Obiss one med drugim uporabljajo v Veliki Britaniji na letališču Heathrow, v produkcijskem centru McLaren in na številnih prodajnih mestih družbe Porsche. Konec leta bo družba Trimo presegla 80 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, EBITDA bo več kot sedem milijonov evrov, dobiček pa bo znašal okoli tri milijone evrov.

»Nakup Trima je naša prva neposredna investicija v Sloveniji, s katero nadgrajujemo svoje izkušnje na področju gradbenih materialov,« je dejal Andrzej Bartos, direktor, ki je nadziral naložbo.