Inšpektorat za delo preverja status Mišiča v Luki Koper

Mišič, ki je vodenje Luke prevzel že v začetku meseca, namreč še nima podpisane pogodbe o zaposlitvi.

Objavljeno
30. september 2013 19.37
Mišič v Luki Koper
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana, Koper- Na Inšpektoratu RS za delo so za STA potrdili, da preverjajo domnevne kršitve delovnopravne zakonodaje v primeru predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča. Mišič, ki je vodenje Luke prevzel že v začetku meseca, namreč še nima podpisane pogodbe o zaposlitvi.

Na inšpektoratu zaenkrat niso postregli z dodatnimi informacijami, so pa zagotovili, da bodo po zaključenem nadzoru o ugotovitvah obvestili javnost.

Nadzorni svet Luke Koper je na petkovi seji sklenil, da z Gašparjem Mišičem ne podpišejo pogodbe o zaposlitvi. Člani nadzornega sveta so namreč menili, da je prav, da novo pogodbo, v kateri bodo opredeljene vse pravice in obveznosti, napiše nov nadzorni svet, je tedaj navedel namestnik predsednika nadzornega sveta Nikolaj Abrahamsberg.

Na vprašanje, kakšen je potemtakem delovnopravni status Mišiča, je Abrahamsberg ob tej priložnosti pojasnil, da je nadzorni svet sprejel sklep, da se Gašparju Mišiču za opravljeno delo »izplača ustrezen znesek, tako, kot bi sicer veljalo po zakonu in omejitvah, ki jih določa zakon oz. merila za velike gospodarske družbe«.