Javna dražba za Aerodrom Maribor bo

Izklicna cena za podjetje, ki začasno upravlja z mariborskim letališčem, znaša 675.000 evrov.

Objavljeno
02. november 2011 16.31
Posodobljeno
02. november 2011 16.42
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Slovenj Gradec - Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je danes sklenilo, da bo za prodajo Preventove družbe Aerodrom Maribor razpisalo javno dražbo. Izklicna cena za podjetje, ki do izbire dolgoročnega najemnika začasno upravlja z mariborskim letališčem, znaša 675.000 evrov, zainteresirani pa bodo morali pred dražbo položiti 33.750 evrov varščine, piše STA.

Cenitev družbe Aerodrom Maribor je maja letos na podlagi poslovnih rezultatov družbe konec avgusta 2010 opravila pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij Irena Lesjak. Premoženje družbe je sicer obremenjeno s hipotekami za kredite Prevent Globala. S prodajo pa se ne strinja ločitveni upnik, družba Eurocity, kjer menijo, da je izklicna cena prenizka, a sodišče njihovega negativnega mnenja ni upoštevalo.

Zanimanje iz tujine

Stečajni upravitelj Preventa Globala Boris Kastivnik je že pred časom dejal, da se za omenjeno družbo zanima več kupcev iz tujine. Po njegovih besedah gre za resne ponudnike, ki imajo »kakovostne programe aktiviranja linij in ustvarjanja novih delovnih mest v logistiki«. Prednost lokacije je po njegovih besedah bližina dobro urejene prometne infrastrukture.

Sodišče se je ob tem za javno dražbo odločilo tudi v primeru prodaje družbe Prevent AFC iz Otiškega vrha, kjer je izklicno ceno določilo v višini 495.000 evrov, pri tem pa bo zahtevalo vplačilo varščine v višini 24.750 evrov.