Jurij Kač na čelu DRI upravljanje investicij

Državni inženir ima spet novega generalnega direktorja.

Objavljeno
24. september 2013 15.34
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana – Nadzorni svet DRI upravljanje investicij, d.o.o. je za novega generalnega direktorja družbe imenoval Jurija Kača, ki bo tako zamenjal Saša Kovačiča. Ta je bil na mesto generalnega direktorja imenovan februarja letos, v začetku septembra pa je s funkcije iz osebnih razlogov odstopil.

Univerzitetni diplomirani ekonomist Jurij Kač, ki so ga nadzorniki po razgovorih s petimi vabljenimi kandidati od 29 prijavljenih izbrali soglasno, bo petletni mandat nastopil 4. oktobra. Jure Kač je že zaposlen v DRI upravljanje investicij, nadzornike pa je prepričal s predstavljeno vizijo in poznavanjem področja dela, so sporočili iz družbe. Pred prihodom v DRI upravljanje investicij je bil Jurij Kač sekretar v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja.

Družba DRI (družba za razvoj infrastrukture) upravljanje investicij je nastala leta 2011 z združitvijo DDC svetovanje inženiring in Direkcije za naložbe v železniško infrastrukturo. Idejo o državnem inženirju sta prvič sredi leta 2010 predstavila predsednik vlade Borut Pahor in prometni minister Patrick Vlačič, junija 2011 pa je bil za prvega generalnega direktorja s petletnim mandatom imenovan Rajko Siročič.

V začetku letošnjega leta je bil kljub temu, da je imel Rajko Siročič veljaven mandat, objavljen razpis za novo poslovodstvo. Spremenjeni akt o ustanovitvi je znižal zahteve z univerzitetne izobrazbe in sedem let izkušenj na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih na visokošolsko izobrazbo in dve leti izkušenj.

Februarja letos je generalni direktor postal Sašo Kovačič, član poslovodstva pa Tadej Veber, ki je bil pred tem svetovalec na (Černačevem) ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Po odstopu Saša Kovačiča je bil objavljen nov razpis, ki je bil tako kot tudi prejšnja dva odprt le en teden.