Kadrovske spremembe na Simobilu

Rošada med hčerinskima družbama Telekoma Austria.

Objavljeno
01. oktober 2014 14.34
vidic simobil
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo

Ljubljana − S prvim oktobrom so se v Simobilu zgodile nekatere kadrovske spremembe v razširjenem vodstvu. Nina Kerčmar je kot direktorica prevzela vodenje sektorja za storitve jedrnega omrežja in IT, Eva Aljančič je nova direktorica trženja, Rok Gorjup pa direktor prodaje.

V Simobilu so v sporočilu zapisali, da bo pri spremembah na slovenskem telekomunikacijskem trgu »sektor marketinga postal še močnejša gonilna sila« družbe. Eva Aljančič bo še naprej vodila »celotno področje produktnega marketinga, CRM, marketinških komunikacij, oddelek za digitalno komuniciranje in multibrand«, Rok Gorjup pa bo prevzel vodenje prodaje in obenem ostal odgovoren za področje prodaje poslovnim uporabnikom.

Dosedanji direktor sektorja za storitve jedrnega omrežja in IT Gregor Kastelic je prevzel položaj direktorja divizije IT & Services v bolgarski sestrski družbi Mobiltel, ki ga je doslej vodila Nina Kerčmar. Tako gre pravzaprav le za rošado med hčerinskima družbama avstrijskega telekoma.

V Simobilu so pri tem zapisali, da so »Eva, Rok, Nina in Gregor vsi pomembni člani internega programa upravljanja talentov v skupini Telekom Austria, ki je bil zasnovan posebej za talentirane posameznike in zaposlene z visokim potencialom med najvišjimi položaji. Zamenjava Nine in Gregorja ter napredovanji Eve in Roka so izjemno pomembni rezultati sinergij skupine in še en dokaz odlične kadrovske strategije, ki deluje v podporo poslovanju.«

Potem ko je 1. marca letos Dejan Turk po sedmih letih vodenja uprave Simobila prevzel vodenje srbske hčerinske družbe avstrijskega telekoma Vip mobile, je po prehodnem obdobju njegovo mesto v Simobilu prevzel Jörg Zeddies, člana uprave pa sta Boštjan Škufca Zaveršek in Ulrich Rokita. V razširjenem vodstvu pa so − poleg uvodoma omenjenih treh direktorjev, še Barbara Gorše, direktorica službe za zagotavljanje uporabniške izkušnje, Johannes Nabecker, direktor sektorja za dostopovno in prenosno omrežje, Tamara Valenčič, direktorica službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov, Suzana Banič Drašler, direktorica sektorja financ, Andreja Štirn, direktorica sektorja poslovnega poročanja, in Tomaž Kejžar, direktor naročniškega sektorja.