Kdo bo vodil Luko Koper?

Danes ožji izbor kandidatov za novega prvega moža. Antolovič ni več resen kandidat?

Objavljeno
20. september 2012 22.26
SLOVENIJA LJUBLJANA 30.08.2012 LUKA KOPER FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Koper – Danes bo morda znan ožji izbor kandidatov, ki jih zanima predsedovanje upravi Luke Koper. Do enajste ure morajo svoje pisne prijave dostaviti Odvetniški družbi Čeferin v Grosuplju. Nadzornikom se mudi, saj se bodo danes popoldne ob 15. uri sestali in bi radi vedeli vsaj to, kdo vse bi lahko vodil Luko Koper.

Koliko bo prijavljenih in kako resne bodo ponudbe, včeraj ni mogel povedati nihče. Po kuloarjih je krožilo več različnih imen, ko smo jih poklicali, ali govorice držijo, pa so se samo nasmejali. Radu Antoloviču, domnevnemu »sanjskemu kandidatu« in glavnemu izvršnemu direktorju črnomorskega pristanišča Novorosijsk, smo včeraj ponovili vprašanja, ki smo mu jih postavili že pred desetimi dnevi, vendar nam je v zelo kratkem času odgovoril, da nanje »žal ne more odgovoriti«. Neuradni viri trdijo, da Janez Janša ni pokazal zanimanja za sestanek z nadzorniki na temo Antolovičeve kandidature. Položaj je negotov tudi zato, ker sploh ni jasno, koliko podpore predstavnikov države imajo nadzorniki pri tokratnem iskanju kandidatov za novega predsednika uprave. Še posebno ker naj bi že prihodnji teden v državnem zboru po hitrem postopku izglasovali zakon o državnem holdingu, ki bo prinesel nova razmerja moči v skupščini Luke Koper in torej tudi pri imenovanju novih nadzornikov.

Hkrati ne preneha zakulisno obračunavanje z »nekrivdno« razrešenim Gregorjem Veselkom. Prav danes bo po daljšem premoru sklical tiskovno konferenco tudi Predrag Topić, vodja Sindikata izvajalcev pristaniških storitev, ki namerava o Veselku in poslovanju družbe razkriti več domnevno »zelo vročih« tem. Topić je pri svojem delovanju nemalokrat tesno povezan s sindikatom žerjavistov.