Kefirko se vrača na Kickstarter

Danes so zagnali kampanjo, v kateri bodo zbirali sredstva za izdelavo in prodajo Kefirko posode za pripravo sira.

Objavljeno
08. maj 2017 13.45
Barbara Pavlin
Barbara Pavlin

Ekipa Kefirka, ki je v prvi kampanji na platformi množičnega financiranja Kickstarter uspešno zbrala sredstva za posodo za pripravo kefirja, se vrača.

Danes so zagnali kampanjo, v kateri bodo zbirali sredstva za izdelavo in prodajo Kefirko posode za pripravo sira. Zbrati želijo 15.000 dolarjev. Za prve podpornike pa je posoda na voljo po 19 dolarjev. Kasneje jo bodo posodo prodajali za 29,90 evra v spletni trgovini in v trgovinah po Sloveniji.

»Ljudje, ki cenijo domačo pripravo hrane, vedno iščejo nove načine za pripravo obrokov iz sestavin, ki jih izberejo sami. Zdaj lahko sami doma pripravijo celo probiotični sir brez uporabe siril in drugih dodatkov. V skoraj dveletnem razvoju tega kuhinjskega pripomočka smo hoteli ustvariti pripomoček, ki bo omogočal prijetno uporabniško izkušnjo. Zato smo veseli in ponosni, da ga končno lahko predstavimo širši skupnosti na platformi Kickstarter v upanju, da ga bodo uporabniki podprli in omogočili njegov vstop na trg,« pravi Marko Borko, ustanovitelj podjetja Borgla, ki stoji za Kefirkom.

Soustanovitelja podjetja Borgla Marko Borko in Andrej Glažar. Foto: osebni arhiv

Posoda Kefirko za pripravo sira se lahko uporabi za pripravo različnih vrst sira, prvotno pa je bila oblikovana za pripravo probiotičnega sira iz kefirja. Kompatibilna je tudi s posodo Kefirko, ki se uporablja za pripravo kefirja. »Z njeno uporabo širimo spekter fermentirane hrane na vsakdanjem jedilniku,« pravijo v ekipi. Posodo se z nekaj domišljije lahko uporabi tudi za pripravo drugih napitkov, kot na primer ledenega čaja ali kave, mandljevega mleka.

Za pripravo domačega sira iz kefirja preprosto naliješ kefir v posodo Kefirko za pripravo sira in pustiš odcejati za nekaj ur ali čez noč. Strjenemu siru lahko pred serviranjem dodaš še različne začimbe, zelišča ali sadje za boljši okus.

Vsi materiali, iz katerih je narejena posoda, so primerni za stik z živili − visoka kakovost stekla, košarica s sitom iz najlona, obroč in pokrov so iz brizgane plastike brez BPA. Posoda je na voljo v različnih barvah obroča (zelena, modra, roza, zlata).