Kompas Shop objavil prevzemno ponudbo za Namo

Do 5. julija ponuja 20 evrov za delnico ljubljanske veleblagovnice.

Objavljeno
10. maj 2017 17.41
Arkade pred veleblagovnico Nama, v Ljubljani, 10. marca 2017. [Arkade,veleblagovnice,Nama,obnove,Ljubljana,ulice]
Maja Grgič
Maja Grgič

Ljubljana − Kot kaže, se nadaljuje spopad za ljubljansko veleblagovnico Nama. Družba Kompas Shop je namreč v skladu z napovedmi objavila prevzemno ponudbo za to družbo, v kateri njenim lastnikom do 5. julija ponuja 20 evrov za delnico. Za prevzem je že pridobila soglasje Agencije za trg vrednostnih papirjev.

Večinska lastnika Name sta Zavarovalnica Triglav in Adriatic Slovenica, ki že nekaj čas vodita postopek za prodajo deleža v tej družbi, a se je Kompas Shop odločil za objavo prevzemne ponudbe. Družbo Kompas Shop, ki je v lasti Kompas MTS, vodi Martina Božič Grošelj, lastniško pa jo prek številnih povezanih družb obvladuje Samo Primožič.

Knjigovodska vrednost delnice Name je konec lanskega leta znašala 10,93 evra, družbe pa torej skupaj 10,5 milijona evrov. Kompas Shop bi torej za prevzem celotne družbe po ponujeni ceni odštel slabih 20 milijonov evrov. Včeraj se je delnica Name na Ljubljanski borzi podražila za 6,7-odstotka in dosegla 16 evrov.

Družba je lani ustavila 15 milijonov evrov čistih prihodkov, kar je petino več kot leto prej in manj, kot so načrtovali. Čisti dobiček pa je iz 89.000 povečala na 357.000 evrov. Družba je skoraj nezadolžena, njeno pomebno premoženje pa so nepremičnine.

Prodajni postopek, ki ga vodita Triglav in Adriatic Slovenica, še ni končan, po naših informacijah pa ni izključeno, da bi sedanja lastnika ponudbo sprejela, če bo cena zanju sprejemljiva.