Krka dobitnik srednjeevropske nagrade Index of Success

Krka je na Poljskem na Ekonomskem forumu, enem najbolj znanih v srednji in vzhodni Evropi, prejela nagrado − indeks uspeha

Objavljeno
03. september 2014 21.45
lindic*Joze Colaric
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Krynica - Zdroj − Krka je ta teden na Poljskem na XXIV. Ekonomskem forumu, enem najbolj znanih tovrstnih forumov v srednji in vzhodni Evropi, v kategoriji »trajnosten in stabilen razvoj« prejela nagrado Index of Success. Nagrado je na slovesnosti prevzel predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič. Podelitev nagrad je potekala na  zasedanju CE TOP 500, kjer sta Deloitte in največji poljski gospodarski dnevnik Rzeczpospolita objavila seznam 500 − največjih podjetij v srednji Evropi (o njem in odzivih poročamo tudi v Delu).

Krka je prejela nagrado Index of Success za razvoj in stabilnost, nagrado v kategoriji »združitev in prevzemi« pa je prejelo podjetje poljsko podjetje PKN Orlen, ki je največje srednjeevropsko podjetje (na omenjeni Deloittovi lestvici) s 27 milijardami prihodkov v letu 2013.

Pri izboru nagrajencev so kot glavne kriterije upoštevali ne le dobiček, ampak tudi stabilnost podjetja, razvoj in skrb za lokalno okolje, kot je na slovesnosti poudaril Jan Krzysztof Bielecki, predsednik gospodarskega sveta pri predsedniku vlade Republike Poljske. Ob prevzemu nagrade je prvi mož Krke Jože Colarič dejal, da se bo Krka tudi v prihodnje razvijala in to celo hitreje kot do zdaj.


Prvi mož Krke Jože Colarič je v okviru foruma sodeloval tudi na okrogli mizi z naslovom »Nova vloga pri preoblikovanju srednje Evrope«, kjer so govorili predvsem o novih priložnostih, ki jih je ustvaril prosti trg. Že od začetkov gospodarskega foruma, ki ga je letos odprl Lech Wałesa, je njegovo temeljno poslanstvo ustvarjanje ugodnih pogojev za razvoj političnega in gospodarskega sodelovanja med Evropsko unijo (EU) in sosednjimi državami. Razprave na forumu so se tudi tokrat večinoma osredotočale na model sodelovanja med EU in državami srednje Evrope.