Laško prodaja hotele, Robert Šega, član uprave, pa se poslavlja

Pivovarna Laško, ki zaradi prezadolženosti že prodaja naložbe v Delu, Mercatorju in Fructalu, se je odločila prodati tudi nekaj nepremičnin v Laškem in Ljubljani. Član uprave Robert Šega je danes podal odstopno izjavo.

Objavljeno
14. marec 2011 12.53
Posodobljeno
14. marec 2011 12.53
ka. K., Ka. L., delo.si
ka. K., Ka. L., delo.si
Laško - V Laškem bo prodala hotela Hum in Savinja ter športno dvorano Tri lilije, v Ljubljani pa večnamensko skladišče. Javni poziv k odprodaji omenjenih nepremičnin je Pivovarna Laško objavila v soboto, ni pa navedla rokov za zbiranje ponudb. Nepremičnine prodajajo prek družbe S Real Sparkasse nepremičnine, poroča STA.

Za hotel Hum 2,3 milijona evrov, za hotel Savinjo milijon

Za hotel Hum (s tremi zvezdicami) so Laščani določili ceno 2,3 milijona evrov. Zgrajen je bil leta 1984 in nato leta 2007 popolnoma obnovljen, obratuje pa tekoče. Hotel obsega 1286 kvadratnih metrov, razteza se v treh etažah in stoji na zemljišču, ki meri 3677 kvadratnih metrov. Ima 28 sob s 54 ležišči, poleg tega pa še kletno pivnico, veliko restavracijo v pritličju za 200 ljudi in bar.

Hotel Savinja (s štirimi zvezdicami), ki ima 10 sob s 17 ležišči, je na voljo za milijon evrov. Postavili so ga leta 1825. Nazadnje so ga prenovili  leta 1994. Hotel, ki prav tako tekoče obratuje, obsega pivnico in kuhinjo v kleti, veliko teraso pod hotelom ob reki Savinji, restavracijo ter recepcijo v pritličju. Skupna površina prostorov je 1075 kvadratnih metrov, zemljišča pa 1522 kvadratnih metrov.

Športna dvorana Tri lilije za dva milijona evrov

Športna dvorana Tri lilije je bila zgrajena leta 1995. Objekt tekoče obratuje in ga je možno takoj prevzeti in uporabiti, navajajo v Laškem. Zanj bo Pivovarna Laško skušala iztržiti dva milijona evrov.

Večnamensko skladišče na Letališki cesti v Ljubljani meri 770 kvadratnih metrov in ima 312 kvadratnih metrov dvorišča. Objekt je bil zgrajen leta 1987, ima vse priključke, trenutno ne obratuje in je potreben prenove. Na voljo je za 1,1 milijona evrov.

Član uprave Šega podal odstopno izvajo

Pivovarna Laško je prek strani ljubljanske borze delničarje obvestila, da je prejela odstopno izjavo člana uprave, odgovornega za finance, Roberta Šege. Nadzorni svet družbe bo njegov odstop obravnaval na prihodnji seji, katere datum še ni znan. Prav tako pa še ni znano, zakaj je Šega podal odstopno izjavo.