Lastniki bi testirali teren za prodajo veleblagovnice Nama

Podpisnice sporazuma so se zavezale, da bodo najmanj eno leto izključno skupaj iskale kupca za delnice Name.

Objavljeno
24. december 2015 13.51
Veleblagovnica Nama v Ljubljani, 16. julija 2015
Vanja Tekavec
Vanja Tekavec

Ljubljana - Vse kaže, da so se delničarji Name vendarle odločili presekati lastniški status squo in morda tudi poiskati novega lastnika za največjo in najstarejšo slovensko blagovnico, ljubljansko Namo.

Veleblagovnico Namo obvladujeta dva pola lastnikov, vsak ima približno polovico družbe. V prvem polu so družbe iz kroga KD Group Matjaža Gantarja, v drugem pa Zavarovalnica Triglav oz. z njo povezane družbe. Vse kaže, da so se lastniki zdaj vendarle odločili strniti vrste pri testiranju terena za prodajo ljubljanske blagovnice, saj so Zavarovalnica Triglav, DZU Triglav Skladi, Adriatic Slovenija in družba KD Kapital sklenile sporazum o skupnem nastopu pri prodaji delnic in o tem tudi že obvestile upravo Name.

Od sporazuma do prodaje je seveda še daleč, je pa poslovno smiselno, da se lastniki Name povežejo in skupaj testirajo teren za prodajo ljubljanske blagovnice, in ne posamično, saj lahko tako za svoje premoženje načeloma iztržijo več. Člani prodajnega konzorcija so sporazum sklenili za eno leto, z možnostjo podaljšanja, je Nama danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Podpisnice sporazuma sicer obvladujejo 98, 62 odstotka osnovnega kapitala Name.

»Namen sporazuma je opredelitev skupnega postopka prodaje delnic družbe Nama v času veljavnosti sporazuma, ki je 12 mesecev od sklenitve sporazuma, z možnostjo podaljšanja. Podpisnice sporazuma so dogovorjene, da bodo v tem času izključno skupaj prodajale delnice navedene družbe ter da bodo v morebitnih pogajanjih glede ponudb v zvezi s prodajo delnic nastopale izključno skupaj. Podpisnice Sporazuma bodo prodajni postopek izvedle ob sodelovanju finančnega svetovalca,« so danes sporočili iz Name.