Lekovi prostovoljci pomagajo že 13 let

Akcija, ki se je začela 13. aprila in končuje 26. maja, zajema vso Slovenijo.

Objavljeno
16. maj 2017 17.07
C. P.
C. P.

Ljubljana - Novartis, katerega del je Lek, v Sloveniji že 13. leto zapored organizira Dneve sodelovanja z lokalno skupnostjo, ki potekajo v sklopu globalne Novartisove prostovoljske pobude. Prostovoljske dejavnosti so od 13. aprila v polnem teku, trajale pa bodo do 26. maja.

V več kot mesecu dni, kolikor traja akcija, zaposleni v Leku svoj delovni čas namenjajo pomoči posameznikom in različnim organizacijam po vsej Sloveniji. Sodelujejo pri različnih aktivnostih in se družijo s starostniki, pripravljajo izlete za otroke s posebnimi potrebami, urejajo okolice šol in drugih ustanov, zbirajo hrano, pogozdujejo, se družijo s prosilci za azil in storijo še veliko več v različnih krajih po vsej Sloveniji.

Lekovci so pomagali urejati letovišče Zveze prijateljev mladine Slovenije v Pacugu. Foto Lek

Prostovoljstvo v Leku poteka že 13. leto. V tem času so Lekovi zaposleni dnevom prostovoljstva namenilo več kot 36.000 ur, pomagali so več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 ljudem.

 

Pred dnevi so v okolici Logatca posadili 800 sadik bukve. Foto Lek

Letos se je prostovoljskih dejavnosti udeležilo že 600 delavcev Novartisovih lokacij v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Drugi bodo to storili do 26. maja, saj jim je na voljo več kot 20 različnih prostovoljskih dejavnosti. Akcija se izteče s krvodajalsko akcijo v Ljubljani, druženjem s starostniki v domovih v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah 26. maja .