Leskom bo izvažal na Kitajsko

Dogovori s kitajskimi poslovnimi partnerji so potekali več let.

Objavljeno
24. maj 2016 18.57
ap APEC China Japan
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Brdo pri Kranju - Poslovna konferenca, ki je sledila srečanju koordinacije med Kitajsko in državami CEE, se je začela s slovesnim podpisom o sodelovanju slovenskega podjetja Leskom iz Kobarida in kitajske družbe Natural Home. Kot je ob robu konference pojasnil prvi mož Leskoma Davor Ohojak, so dogovori o sodelovanju potekali več let.

»Večkrat smo se s sejmov na Kitajskem vračali praznih rok, brez poslovnih stikov, a smo vztrajali,« je dejal Ohojak, ki zaradi podpisa načrtuje povečanje zmogljivosti proizvodnje in tudi večje število novih zaposlitev. Leskom bo na Kitajsko izvažal predvsem polizdelke za notranje bivalno pohištvo.

Ohojak načrtuje tudi povezovanje z drugimi proizvajalci v Sloveniji, del proizvodnje pa bo potekal tudi v Italiji, saj slovenski partnerji nimajo opreme, ki bi bila primerna za tehnološko zahtevne polizdelke.

»Pogodba je dovolj težka, a ne bi o tem govoril,« je dejal Ohojak in dodal, da je pri pogajanjih s kitajskimi partnerji velikega pomena prav jezik, saj da vse poteka veliko hitreje in lažje, večje pa je tudi zaupanje, če pogovor steče v kitajščini.

Na današnji poslovni konferenci so se predstavila nekatera slovenska podjetja, med drugim Silvaprodukt in MSora, ter več kitajskih podjetij. Kitajski gosti so se najbolj zanimali za različne vrste lesa, ki rastejo v Sloveniji, ter predvsem za zaščitne premaze za les, ki jih ponuja Silvaprodukt.