Ljudje nismo stroji

Nominiranci za mlade menedžerje so Mihael Mikek, Jernej Pavlin in Gregor Rebolj.

Objavljeno
10. december 2015 20.18
Mladi manager leta 2015
A. S.
A. S.

Ljubljana – Na napakah se učimo, tudi dva od treh kandidatov za naziv Mladi manager 2015, ki ga bodo podelili 21. januarja. A njune »napake« niso bile prav kapitalne. Gregor Rebolj je hitro ugotovil, da se dveh stvari ne da hkrati kakovostno opravljati, Jernej Pavlin pa, da je treba verjeti vase.

V sekciji mladih managerjev Združenja Manager so poleg omenjenih direktorjev podjetij Klika in Oro met za tretjega kandidata za naziv izbrali Mihaela Mikeka, predsednika in izvršnega direktorja podjetja Celtra, ki pa je bil med včerajšnjo okroglo mizo, nekakšnim zaslišanjem nominirancev, službeno na drugi celini.

Nominiranca sta spraševala Mlada managerja 2011 in 2014, Janko Medja, NLB in Tanja Skaza, Plastika Skaza. Tako Rebolj in Pavlin sta ob poslu tudi družinska človeka, ki se zavedata, da ljudje nismo stroji. Celtra razvija aplikacije za mobilno trženje in oglaševanje, Oro met je orodjarsko podjetje, Klika pa sedaj del mednarodne skupine Sportradar, ki prodaja – športne podatke, ki jih potem uporabljajo mediji in športne stavnice.

Pet tisoč skavtov natančno in v živo statistično spremlja 35 športov in če bodo del posla prevzeli kar računalniki, jim jih ga bo del ostal, je prepričan Gregor Rebolj. Računalnik pač ne bo mogel predvideti, kdaj se bo začela obetavna akcija za gol in takrat prekiniti stavljenja.

Za dobre se delo vedno dobi. Jernej Pavlin je kljub orientaciji na nemški in avstrijski trg ob krizi zaznal le rahel trzljaj, seveda pa mora biti trg razpršen. Orodjarstvo je specifična dejavnost, kjer je računalniško načrtovanje že polovica posla, a praktične izkušnje še vedno veliko pomenijo, ker je treba pač vedeti, kaj proizvajaš in prodajaš – tudi sedanji direktor je sam začel v delavnici, kjer je še vedno raje kot v pisarni.